Többfunkciós faházak Amerikában

A kényelmes otthonteremtés, a közösségi tér, a derűs társasági találkozóhely egyterű megvalósítására nyújt példát és mintát Amerikában az az öt varázslatos apró faház, amelyet Pete Nelson és felesége, Judy, a világhírű faházépítőpáros tervezett és hozott létre.

A helyszín, ahol a különleges, egyedi tervezésü épületek fellelhetőek Amerika egyik népszerű üdülőhelyéhez közeli páfránnyal borított erdőség, írja az alternativenergia.hu. A faházak inspirációs céllal készültek, méghozzá azzal a szándékkal, miszerint az idelátogatók figyelmét rá akarják irányítani a természet szeretetére és arra, milyen érzés, élmény az, ha faházban, fák között töltik az éjszakát. Az is motiválta tervezőpárost, hogy megmutassák, milyen épület az, ahol  nem csak otthonosan érezhetik magukat a lakók, de akár oktató-és közösségi központot, találkozóhelyet is teremthetnek az épületben. A házaspár által kivitelezett házakon látszik, hogy gondos kezek őriztek itt minden mozzanatot az építkezés során. Az is megnyilvánul, hogy  a zöld elvek, a fenntarthatósági szempontok mellett elkötelezett emberek munkája nyomán épültek meg ezek a kifogástalan minőségű és egyedi formavilágot tükröző faházak.

-

-

-

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.