Többet költünk környezetvédelemre, mint Ausztria vagy Németország

Többet költ Magyarország környezetvédelemre, mint Ausztria vagy Németország és a következő években is ez a cél – erről a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár beszélt az M1 aktuális csatornán vasárnap délelőtt.

V. Németh Zsolt azt mondta, a kormány döntése szerint a 2014-2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban 46 milliárd forint jut majd természetvédelemre; ez 8 milliárd forinttal több mint a korábbi években.

Az államtitkár az interjúban egy OECD-felmérést idézett, ami szerint a GDP-hez, illetve a magyar közkiadásokhoz viszonyított százalékában Magyarország többet költ, mint a környezettudatosságról ismert Ausztria vagy Németország.

Hozzátette: Magyarország a most induló programozási időszakban a jelenleginél is többet fog fordítani a környezetvédelemre.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.