Több száz elektromos motort hívtak vissza

A Zero Motorcycle elektromos hajtású motorokat gyárt, nemrég azonban néhány modelljében gyári hibát fedeztek fel, melytől hirtelen leállhat a jármű.

A karosszéria nem elég vízhatlan, ezért nedves körülmények között az akkumulátort vezérlő rendszer rövidzárlatot kaphat. A termék visszahívása július 31-én kezdődött, a gyártó szerint 315 darabot érint. A Zero értesít minden tulajdonost, és természetesen ingyenesen kicserélik a hibás darabokat. 2012-ben öt új típust dobtak piacra, melyeket elsősorban terepre terveztek. A tavalyi modellekhez képest sokkal tartósabb akkumulátorral szerelték fel őket, 3000 feltöltés után is 80 százalékos kapacitáson képes működni. Egy feltöltéssel pedig akár 160 kilométer megtételére is képes.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.