Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Több mint 825 ezer karácsonyi ajándék végezheti a kukában Ausztráliában

Több mint 825 ezer karácsonyi ajándék végezheti a kukában Ausztráliában

Egy felmérés szerint több mint 825 ezer karácsonyi ajándék landol majd a kukában az ünnepek után Ausztráliában.

“Idén az ausztrálok becslések szerint 6,4 millió karácsonyi ajándékot adnak majd tovább, váltanak vissza a boltban vagy dobnak ki” – mondta a felmérést kezdeményező Blurb Australia honlap munkatársa, Jo Sabin.
Az eredmények szerint a megajándékozottak egyharmada visszaváltja vagy továbbajándékozza a karácsonyi meglepetést. Különösen igaznak bizonyult ez a boltban vásárolt dolgokra.
“Ez egy csomó elvesztegetett energia és pénz. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy karácsonyi ajándékodat megtartják és értékelik, a tuti tipp, hogy tedd személyessé” – ajánlotta Jo Sabin.
A kutatásból az is kiderült, hogy az ausztrál nők több mint 55 százaléka továbbadja barátainak a nem kívánt ajándékokat, s minden ötödik visszaviszi azokat a boltba.

Ajánlott tartalom

Norvég miniszterelnök: a NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben

A NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben - jelentette ki kedden Erna Solberg norvég miniszterelnök a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozón Londonban.