Több mint 7500-an pályáztak a dél-alföldi régióban hűtőgépcserére

A dél-alföldi régióban hétfőn indult, államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra több mint 7500 nagycsaládos és nyugdíjas pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül, a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt hétfőn 10 óráig lehetett pályázni – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

A pályázat július 13-án szerdán reggel 8 és 10 óra között folytatódik majd a dél-alföldi régióban, akkor valamennyi magánszemély pályázhat – közölte a tárca.

Az otthon melege program keretében meghirdetett hűtő- és fagyasztó berendezések cseréjére a múlt héten indult a pályázat, elsőként az észak-alföldi régióban. A rendelkezésre álló keretösszeg 500 millió forint, ezt a régiók között a lakosság arányában osztották el.

Az NFM eddigi tapasztalatai szerint a gépcserét ezúttal is fokozott érdeklődés övezi a kiemelt célcsoportok – nyugdíjasok, nagycsaládosok – és a teljes lakosság körében. Az észak- és dél-alföldi régióban összesen több mint 13 ezer pályázatot nyújtottak be eddig, az észak-alföldi régióban 6386 pályázatot véglegesítettek, a pályázók közel 70 százaléka tartozott a kedvezményezett célcsoportokhoz.

Az ütemterv szerint a nyugat-dunántúli régióban a benyújtási időszak kezdete július 18., a dél-dunántúli régióban július 19., a közép-dunántúliban július 25., a közép-magyarországiban július 26.

A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető támogatás.

A pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A részletes pályázati útmutató a https://hgcs-2016.nfsi.hu/ oldalon érhető el.

Ajánlott tartalom

Vonzó célt jelenthetnek a falusi csokos településeken levő házak jövőre

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.