Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Több kerületben is ingyenes a parkolás a mai napon

Több kerületben is ingyenes a parkolás a mai napon

A Ferencvárosi Parkolási Kft. hétfőn felfüggesztette a parkolás ellenőrzését és a pótdíjazást a IX. kerületi polgármester javaslatára – közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A közlemény szerint Bácskai János polgármester javaslatára, a hóhelyzetre és a közlekedési nehézségekre való tekintettel a Ferencvárosi Parkolási társaság hétfőn nem végez pótdíjazást, és nap folyamán már kiszabott pótdíjakat is törlik. Hasonló intézkedést jelentett be délelőtt Rogán Antal, a V. kerület polgármestere is, aki arra kérte a Belváros-Lipótváros Közterület-Felügyeletét, hogy a hóhelyzetre tekintettel hétfőn függessze fel a parkolás ellenőrzését és pótdíjazását. A havazás miatt hétfőn 24 óráig a fővárosban ingyenes a közösségi közlekedés használata, ezt a havazás miatt Tarlós István főpolgármester engedélyezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon).

Ajánlott tartalom

Bajorország is leállna a benzines autók forgalmazásával

Az amerikai Kalifornia állam példáját követve 2035-től le kell állítani a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését az európai autóipar egyik központja, a németországi Bajorország tartomány kormányfője szerint.