Több helyen is 20 centiméter körüli a hótakaró

A legtöbb friss hó Nógrád és Heves megyében, valamint Pest megye keleti részén esett, néhol hat centiméternyi hó hullott. Ezzel együtt országszerte több helyen is 20 centiméternél is vastagabb a hótakaró.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda reggel az MTI-nek küldött tájékoztatásában azt írta, jelenleg a Dunántúl északi területein és a ország középső részén havazik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggeli mérései szerint Kékestetőn 36, Bánkúton 35 centiméteres a hó vastagsága. A Veszprém megyei Zircen 26, a Heves megyei Mátraszentimrén 24 centiméteres hóréteget mértek. A meteorológiai szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a havazás egyre inkább az ország északi, északkeleti részére helyeződik át. Éjfélig összesen maximum 5-7 centiméter friss hó hullhat.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.