Több ezer gyermeket vár programjaival a Hortobágyi Nemzeti Park

Gyermeknapi programokkal, köztük a Vadasparkba közlekedő omnibusszal várja a családokat vasárnap a Hortobágyi Nemzeti Park.

A programok szervezése során szem előtt tartották, hogy a gyermekek természetes környezetben, játékos programokon keresztül ismerjék meg az élővilágot és a felelősségteljes természetvédelem alapjait – közölte a nemzeti park igazgatósága az MTI-vel. A gyermekek vasárnap testközelben találkozhatnak vadon élő állatokkal, és hagyományos mesterségekkel is megismerkedhetnek. A rendezvény egyik különlegessége lesz, hogy Hortobágy központjából omnibusszal közelíthetik meg a látogatók a vadasparkot, a hortobágyi halastavak között pedig kisvasúttal lehet közlekedni. Gyermeknap alkalmából a Hortobágyi Nemzeti Park Debrecen 46 óvodájában csaknem nyolcezer ingyenes belépőt osztott ki, amellyel a Hortobágyi Vadasparkot, a Pusztai Állatparkot, valamint a hortobágyi múzeumokat lehet meglátogatni. A nemzeti park vendégül látja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csegöld község hátrányos helyzetű tanulóit is.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.