Tizenötmilliós támogatást nyújt a Mol Zöldövezet Program

Összesen 15 millió forint támogatást nyújt 33 nyertes pályázónak a Mol Zöldövezet Program – tájékoztatta a Mol Nyrt. az MTI-t.

A közlemény szerint 2014-ben rekordszámú, 141 pályázat érkezett a helyi közösségektől három, a közösségi kertek létesítése, a társasházi belső udvarok megújítása, illetve a települések zöldterületeinek renoválása kategóriában. A pénzből 9 közösség saját társasházának belső udvarát, 24 település pedig zöldterületeit hozza rendbe. Dunaharasztiban például egy általános iskola kertjét a tanárok, szülők és gyerekek közreműködésével újjáépítik. A magyar olajipari vállalat környezetvédelmi programja 2005 óta több mint 120 millió forint támogatást nyújtott, a nyertesek kilenc év alatt 100 ezer fát, virágot és cserjét ültettek több mint 1,5 millió négyzetméteren.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.