Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Tizenötmilliós támogatást nyújt a Mol Zöldövezet Program

Tizenötmilliós támogatást nyújt a Mol Zöldövezet Program

Összesen 15 millió forint támogatást nyújt 33 nyertes pályázónak a Mol Zöldövezet Program – tájékoztatta a Mol Nyrt. az MTI-t.

A közlemény szerint 2014-ben rekordszámú, 141 pályázat érkezett a helyi közösségektől három, a közösségi kertek létesítése, a társasházi belső udvarok megújítása, illetve a települések zöldterületeinek renoválása kategóriában. A pénzből 9 közösség saját társasházának belső udvarát, 24 település pedig zöldterületeit hozza rendbe. Dunaharasztiban például egy általános iskola kertjét a tanárok, szülők és gyerekek közreműködésével újjáépítik. A magyar olajipari vállalat környezetvédelmi programja 2005 óta több mint 120 millió forint támogatást nyújtott, a nyertesek kilenc év alatt 100 ezer fát, virágot és cserjét ültettek több mint 1,5 millió négyzetméteren.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.