Tizenkét hazai energetikai innováció mutatkozhat be a RENEXPO kiállításon

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázata innovatív energetikai projektek bemutatkozására biztosít lehetőséget a hetedik RENEXPO Central Europe rendezvényen, 2013. április 25-27-én.

A hazai fejlesztők, feltalálók, kutatók számára megnyitott kiírásra harminchat értékes pályamunka érkezett be. A szakmai zsűri tizenkét terméket, szolgáltatást választott ki a kiállítási részvételre. A pályázatokat elbíráló hat szakértő az ötletek technológiai és gazdasági életképességét, megvalósíthatóságát és az elért eredményeket is vizsgálta az innovatív erő, az újszerűség mellett – mondta Kocsis Tamás zsűritag, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója. Hozzátette: nagyon szoros versenyben kellett kiválasztani a jók közül a legjobbakat, miközben akár többen is méltók lettek volna a támogatásra.

A közönség április végén, a RENEXPO kiállításon találkozhat a kiválasztott ötletekkel, eredeti megoldásokkal, melyek közül igazi érdekességek is láthatók majd, mint például a városi szélturbina, az energiahatékony gyorsház vagy a szuper konvektor.

A pályázat az élenjáró magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulását, hazai és külföldi piacra juttatását hivatott előmozdítani. A RENEXPO rendezvényre és a kapcsolódó konferenciákra egész Európából érkeznek a megújuló és alternatív energiával foglalkozó cégek képviselői. A kiállítási részvétel így kiváló lehetőség a hazai innovátorok eredményeinek megismertetésére, együttműködő partnerek keresésére.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. A pályamunkák megtekinthetők online?