Tippek a tintasugaras patronok újrahasznosítására

Egész egyszerű újrahasznosítani vagy újrafelhasználni, a tintasugaras patronokat. Hát kezdjük el ma.

Nem vagyunk egyedül azzal, amikor a tintasugaras festékkazettákat és patronokat kidobjuk, és növeljük velük a szilárd hulladékot. Minden másodpercben 13 patron kerül kidobásra az Amerikai Egyesült Államokban, hivatkozva CartridgeFundraising.com tanulmányára.
Ez több százmillió patront jelent minden egyes évben, melyek a hulladéklerakóban végzik majd. Sőt mi több legalább 1000 évre van szükség ahhoz, hogy a környezetben lebomoljanak. Ez kicsit sok idő.

Pedig egész egyszerűen le tudjuk csökkenteni ennek a mennyiségét. Először is, néhány tintasugaras patront többször is lehet használni, ha vásárolunk hozzá egy utántöltő készletet. Ha ez túl zűrösnek tűnik, akkor van egy másik megoldás. Elvihetjük őket egy olyan központba, ahol ezeket újrahasznosítják, vagy újrafelhasználják. Számos vállalat, mint például a Hewlett-Packard, ingyenesen visszaveszi őket.

Sokkal könnyebb a műanyagot újrahasznosítani, mint újat gyártani belőlük. És ezzel sokat tehetünk a környezetért. Sőt az újragyártott lézer patronok fele annyi olajat használnak ahhoz, hogy újra használni lehessen azokat. Szóval, vásároljunk újrahasznosított patronokat és vágjunk bele! Megmenthetjük őket attól, hogy a hulladéklerakót gazdagítsák.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.