Mosdókagyló, fürdőkád, zuhanyozó, WC, hajszárító, elektromos borotva – egy átlagos fürdőszoba meglehetősen túlzsúfolt. Ettől lesz ideális kiindulópontja az átalakításnak.

Tippek a környezettudatos fürdőszobához

Mosdókagyló, fürdőkád, zuhanyozó, WC, hajszárító, elektromos borotva – egy átlagos fürdőszoba meglehetősen túlzsúfolt. Ettől lesz ideális kiindulópontja az átalakításnak.

A továbbiakban tippeket adunk, avagy kiderül, hogyan alakíthat ki környezettudatosabb fürdőt saját otthonában.

Haditengerész stílus: Nem, ennek semmi köze a katonai beavatkozáshoz. Ellenkezőleg, épp esélyt adunk, hogy a 220 literes vízhasználatot 10 literesre csökkentsük a zuhanyzások alkalmával. Egyszerű: álljon be a kádba, vagy a zuhanyfülkébe. Nedvesítse be magát, s míg beszappanozza, vagy tusfürdőzi magát, zárja el a vizet. Ezután öblítse magát tisztára.

Tisztítson környezettudatosan: Valószínűleg nincs koszosabb hely a lakásban a fürdőszobánál. Ez nem azt jelenti, hogy azonnal kémiai tisztítószerekért kell nyúlnia. Zöld, környezetkímélő termékek garmadája kapható, melyek biztosan elvégzik a piszkos munkát, ráadásul kellemetlen mellékhatások nélkül.

Ne öblítsen feleslegesen: Tudja, hogy mit húz le? Igen, a WC papírról beszélünk. A Nemzeti Erőforrások Tanácsa szerint ha minden USA-beli háztartásban csupán egyetlen guriga hagyományos WC papírt újrahasznosított papírból készült gurigával helyettesítenének, 423.900 fát menthetnénk meg.
Tudta?

– A lakás vízhasználatának 21 %-át a tisztálkodás alatt használt víz teszi ki.
– A lakás vízhasználatának 26 %-át WC öblítéskor használjuk el.
– Egy átlagos amerikai naponta majd’ 300 liter vizet használ el. A világ többi részén ez átlagosan 10 liter sincs.

Ajánlott tartalom

A vegyes műanyag palackhulladék kezelésére is van megoldás

A különböző anyagból készült műanyag palackok egyvelegének újrahasznosításával kísérletezik az egyik idei műegyetemi Akadémiai Ifjúsági Díjas kutató.

Nincs hozzászólás

  1. alternativ fan

    Én azt szeretném hogy egy olyan módszert mutassanak be aminél szürke vizet (eső vizet) gyüjtenek pl. a háztetőröl utánna ezt vezetnék be a házba itt ezzel tudnák leöblíteni a wc ,mosógépben ruhát mosni, fürdeni és takarítani. Engem mostanába ez foglalkoztat mivel arra hogy hogyan lehet igazán visszafogni az ivóvízfogyaztást és az azzal járó kölcségeket. Előre is köszönöm.

  2. alternatív fan:
    ciszternában gyűjtött vízzel lehet mosni és WC-t öblíteni is, csak a ciszternába jól szűrt vizet kell gyűjteni.
    Bármely esővízgyűjtéssel foglalkozó oldalon ajánlanak megoldást.
    A mosás is jól működik esővízzel.

  3. alternativ fan

    OKÉ!
    Köszönöm szépen kjapp!