Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Ma este élőben felrobban vagy a világűrbe megy Elon Musk Tesla Roadstere
Tudj meg többet: Elektromos autó

Ma este élőben felrobban vagy a világűrbe megy Elon Musk Tesla Roadstere

Az Elon Musk tulajdonában lévő piros Tesla Roadster a SpaceX Falcon Heavy rakétájával kerül fellövésre ma este 21:45-kor a Kennedy Űrközpontból. Nézd velünk élőben!

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk vezette privát űrkutató cég, a SpaceX reményei szerint elindítja a floridai Kennedy Űrközpont legendás kilövőállásáról rakétáját ma este. Instagramon Musk egy olyan képet posztolt a kocsiról, amelyen a rakétába rögzítettek az elektromos Roadstert. Az autó a David Bowie “Starman” dalát játssza le, amikor zéró gravitációs állapotba kerül a jármű. Ha elindul és nem robban fel a kilövőálláson, a Falcon Heavy lesz a legnagyobb és legerősebb rakéta, amelyet 1973 óta fellőttek. A program legalább öt évet késett, 2017 júliusában Elon Musk elismerte, hogy a fejlődés “nehezebb” volt, mint azt először gondolta volna.

Fotó: NASA

21:45 -kor élőben itt:

Ajánlott tartalom

100 éve ilyen elektromos autóval járt Henry Ford felesége

Most mindenki kerek szemekkel csodálkozik rá az elektromos autók gyors terjedésére, pedig száz évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy villanyhajtással is lehet közlekedni.