Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Oktatás-kultúra / Tervezd meg konyhakerted online!

Tervezd meg konyhakerted online!

Saját konyhakert kialakítását nehéz a nulláról kezdeni, ilyenkor mindig jól jön a tapasztaltabbak segítsége. Egy brit csapat online szolgáltatása minden kérdésre megadja a választ és személyre szabott kertet tervez nekünk.

A britek, úgy látszik a fiatalok is, igazán kedvelik a kertészkedést és a saját konyhakert kialakítását. Lelkesedésük nem egy, kereskedelmileg is életképes megoldást hozott. Az instant zöldségeskert szolgáltatásáról már korábban beszámoltunk, ha ezt választjuk, gyakorlatilag nem kell foglalkoznunk a megfelelő magok kiválasztásával, a földdel és az ültetéssel, csupán pár kattintás, és megrendeltük álomkertünket, melyet hamarosan házhoz is szállítanak. A mellékelt útmutató segítségével csupán meg kell tartanunk a kézhez kapott állapotot.

A Seed to Plate kevésbé instant szolgáltatást nyújt, megőrizve az alkotás örömét. Honlapjuk minden létező segítséget megad a sikeres ültetéshez és neveléshez, de azt magunknak kell csinálni. Egy egyszerű kérdőív kitöltése után, ahol megtudják mit szoktunk/szeretünk enni, mennyi rendelkezésre álló helyünk van, illetve mennyi időt tudunk a konyhakertünkre szánni, megtervezik a nekünk leginkább megfelelő kertet. Kiválogatják az ültethető magokat és palántákat, egy naptárban összefoglalják, mikor mit kell elvetni illetve elültetni, és leírják a növények termesztési igényeit.

Természetesen az ültetési naptárat és az útmutatókat az online terv elkészítése nélkül is megtekinthetjük a honlapon, ahol még videó oktatást és remek recepteket is találunk. A megrendelt palántákat és magokat két napon belül kézbesítik, és hozzá is láthatunk a saját, személyre szabott konyhakertünk kialakításához.

Ajánlott tartalom

Az eddig védettnek hitt hegyvidéki területekre is eljutnak a szálló műanyagrészecskék

A műanyagszennyezéstől eddig védettnek hitt, lakatlan hegyvidéki területekre is eljutnak a szél és csapadék által szállított mikroműanyagok - állapította meg egy skót és francia szakemberekből álló kutatócsoport, amely a Pireneusok egy több mint 1500 méter magasan lévő meteorológiai állomásánál végzett vizsgálatokat.