Termálvízzel fűtenének Komáromban

A helyi termálvíz energetikai célú hasznosítását tervezi a komáromi önkormányzat, lehetővé téve ezzel az épületek olcsóbb fűtését.

Molnár Attila polgármester az Új Széchenyi Terv keretében kíván pályázatot benyújtani a fűtésrendszer megépítésére, s pozitív elbírálás esetén a projekt a városi sportcsarnok, a Jókai gimnázium, a Feszty iskola, a Csillag óvoda, a Csillag lakótelep, a polgármesteri hivatal, a Petőfi iskola és a helyi hétemeletes ház fűtését biztosítaná, jelentősen csökkentve az energiaköltségeket. Már folyik az engedélyezési eljárás, valamint a részletes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása. A beruházás várható nettó költsége megközelíti az egymilliárd forintot, ehhez az önkormányzat 400 millió forint önrészt ad. A projekt 2013-ban fejeződhet be.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.