Termálvizet használ hamarosan a BVSC

Folytatódnak a koronavírus-járvány előtt megkezdett infrastrukturális fejlesztések a BVSC-Zugló sportklubnál, melynek több létesítményét hamarosan termálvízzel fűtik majd.

A XIV. kerületi egyesület pénteki közlése szerint a BVSC a magyar sportklubok közül elsőként használja fel fűtésre a geotermikus energiát. A közleményben az áll, hogy a Szőnyi úti sporttelepen a hévízkút fúrását befejezték és megkezdték a termálvíz elvezetését a létesítményekhez, a hő kinyerése után pedig a vizet a városligeti Széchenyi Gyógyfürdő hasznosítja majd. A klubnál számos fejlesztés zajlik, ezek közül szeptemberben lezárul az asztaliteniszezők kiscsarnokának teljes felújítása, továbbá a sportág nagycsarnoka fűtési rendszerének korszerűsítése. Még előtte, már a nyáron átadható lesz a Szőnyi úton épülő új futópálya, melyet a már épülő, műfüves labdarúgó nagypálya és a hamarosan épülő röplabdacsarnok közelében alakítottak ki. A közlemény azt is jelezte, hogy a klub székházának átépítése “lényegében lezárult”, az épületben csak kisebb munkák vannak hátra, s várhatóan június végén vehetik birtokba a sportolók, szakemberek és vezetők. A Tatai úti sporttelepen a műfüves labdarúgópályák, illetve az egyik élőfüves játéktér már elkészült. A másik élőfüves pálya kialakításával is végezhetnek idén, és várhatóan befejezik az öltözőépület modernizálását is.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.