Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Tényleg a zöld a divat
index

Tényleg a zöld a divat

Ha már a világ talán legismertebb divatháza és tervezője is az öko gondolattal foglalkozik, akkor valami tényleg elindult. Így lehet zöld haute couture módra.

Tetszett a gondolat, hogy egy lépéssel tovább gondoljam az ökot, és egy igazán elegáns, luxus verziót mutassak be belőle – mondta a Chanel vezetője, Carl Lagerfeld a 2016 tavaszi Chanel Couture kollekció kapcsán. A francia divatház öko-inspirálta bemutatóján lebegő ruhákat, tweed zakókat, hímzett blúzokat és ceruzaszoknyákat vonultatott fel. A ruhákban faforgács, parafa, kender, vászon, sőt újrahasznosított szalma is megjelenik.

A tervező szerint bár mindenki a fenntarthatóságról beszél, ez eddig a luxusban nem jelent meg – ezzel mondjuk, sokan vitatkoznának. Minden esetre a fenntarthatóság iránti érdeklődés mindenképpen üdvözlendő attól, aki korábban egy 265 tonnás gleccser darabot szállíttatott Párizsba egy show kedvéért.

forrás: piacesprofit.hu

Ajánlott tartalom

index

Tudja, miért fulladunk meg a szmogtól?

A rossz fajta lakossági fűtés a szmog fő oka, háromnegyed részben a szennyező háztartási tüzelés miatt ennyire pocsék a levegő minősége. Ehhez persze az időjárás is kell, ilyenkor mintha a Kárpát-medencére ráhúztak volna egy hatalmas nejlonzacskót.