Teltház a VOLT-on

A 19. VOLT Fesztivál beírta magát a fesztiválok nagykönyvébe: az Európai Unió Magyar Elnökségének záróbuliján 102 ezren vettek részt Sopronban, s a zárónapon harmincezren voltak, így az esti órákban már kikerült a bejáratra a “teltház” felirat.

A fesztiválok nagykönyvébe ismét vastag betűvel írta be magát a VOLT, hiszen soha ennyien nem vettek részt korábban a négynapos rendezvényen. Az sem fordult még elő, hogy a kiadható bérletek az első este elfogytak volna, idén azonban a fesztivál első napján már nem lehetett bérletet venni, s a záró estén pedig ki kellett tenni a “teltház” táblát, hiszen harmincezren buliztak a rendezvényen – tudtuk meg Lobenwein Norbert főszervezőtől. Köztársasági elnök sem járt korábban hasonló fesztiválon. Schmitt Pál abból az alkalomból érkezett Sopronba, hogy a VOLT volt Magyarország uniós elnőkségének hivatalos záróbulija. Csütörtökön Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó is részt vett a fesztiválon barátai körében. Ő a VOLT szervezői csapatában nyári gyakorlatát töltő Ráhel lányát és másik két, VOLTozó gyermekét látogatta meg. A visszatérő fesztiválozók örömmel állapították meg, hogy megújult a VOLT: a korábbinál szebb, színesebb, komfortosabb lett az esemény, ahol a szórakozás mellett az Új Széchenyi Terv sátrában számos előadás és kerekasztal-beszélgetés zajlott, és rekordott döntöttek a véradók is: 500 sikeres véradás történt négy nap alatt.

Schmitt Pál a Volt-on
A koncertek között a legnagyobb siker – Moby, a Sum41, a Pendulum és a My Chemical Romance mellett – kétségtelenül a Thirty Seconds to Mars nevéhez fűződik. 30 ezren voltak aznap a fesztiválon és nagy ováció fogadta Letoék zenekarát. A nagy érdeklődést látva a Sziget szervezői úgy gondolták, meghívják a zenekart, betöltendő Amy Winehouse megüresedett helyét, a Sziget Nagyszínpadára. Mint ismeretes, Amy öt héttel a Sziget előtt döntött úgy, hogy lemondja összes európai, így a szigetes koncertjét is, ezzel jelentősen megnehezítve a fesztivál szervezőinek életét, hisz a pótlás ilyenkor már nagyon esélytelennek tűnt. A Thirty Seconds to Mars tagjai örömmel mondtak igent a szervezők felkérésére, hozzátéve, hogy nagyon szerették a tavalyi szigetes koncertjüket és szerettek is volna még visszatértni. A VOLT szervezői a “Sopron, a Csillagok Városa” projekt kapcsán EfZámbó István egyedi, közterületi alkotásait, 1-1 széket ajándékoztak jelképesen négy világsztárnak. Moby saját kezüleg díszítette fel a “saját” székét, amely a közeljövőben Sopron közterületén kerül kiállításra – mondta Fülöp Zoltán a fesztivál társalapítója.

EU
Hét év után újra kiosztották a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat. A VOLT Fesztivál szervezői, a kösz.hu “VETTED? KÖSZ!” kampányához kapcsolódóan hívták újra életre a VOLTfoliót, mely keretében  a neves szakemberekből álló kuratórium és egy széleskörű szakmai szavazás által kiválasztott listából a közönség szavazta meg a legjobbnak vélt médiumokat, a legkedveltebb médiaszemélyiségeket. A számos kategóriadíj mellett a szakmai kuratórium döntése alapján életműdíjat is kiadtak, melyet Ligeti Nagy Tamás kapott. A gálát vasárnap este 10:50-től az m1-en az Aranyfeszt című műsorban mutatják be. Sikerrel debütált a VOLTon a Sziget Szervezőiroda rendezvényeinek új fizetőeszköze, a Fesztiválkártya is. A készpénzmentes szolgáltatás a látogatók és az árusok elismerését egyaránt kivívta. A Metapay által nyújtott fizetési megoldás a világban is egyedülálló, hiszen ilyen jellegű szolgáltatást korábban csak bankok, kártyatársaságok és épített környezetben működő szolgáltatók tudtak nyújtani. A VOLT tehát már múlt idő, de a szervező stáb máris úton van Zamárdiba, ahol csütörtökön indul az ötödik Heineken Balaton Sound!

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.