A tél beálltával nem csak a bőrünket és a hajunkat kell védeni a hidegtől, hanem a szempilláinkat és a szemöldökeinket is.

Téli arcápolás otthon

A tél beálltával nem csak a bőrünket és a hajunkat kell védeni a hidegtől, hanem a szempilláinkat és a szemöldökeinket is.

A hajápolás rutinunknak szezonról szezonra fejlődnie kell.  Sörényünk a nyár közepén a párának van kitéve, télen a száraz hideg levegő tépázza. A szélsőséges hőmérsékletek következtében pedig úgy törik a hajunk, hogy nem győzünk siránkozni rajta. Itt az ideje az arcunkon található hajra koncentrálni – hiszen ez az a terület, melyet a legtöbben legelőször szemrevételeznek rajtunk. Ez pedig leginkább a szemünk körüli területek, a szempillánk és szemöldökünk.

Igen, a tél haragja pusztító hatással lehet a szempillákra és szemöldökökre, kicsit megtöri őket, így még hajlamosabbak lesznek a törésre. Tehát: a rövid és gyér szempillák egész egyszerűen nem szépek.
Csak azért, mert kinn hideg van, nem, kell, hogy szempilláink törjenek, és ritkásak legyenek szemöldökeink.
Próbáld ki ezeket a vitamin-gazdag, szőrtüsző stimuláló házi recepteket, melyek karban tartanak és erősítenek… szemkörnyéken:

* Egy összetevős szempilla/szemöldök kúra

Márts egy tiszta szempillaspirál ecsetet tiszta mandulaolajba. Mintha a szempilládat festenéd, kend a mandulaolajt a szempilláidra és a szemöldöködre, ügyelve arra, hogy teljesen befedd őket. Feküdj le aludni. A mandulaolaj jól ismert csodaszer, tele van olyan tápanyagokkal, mely kimutatottan javítja a száraz hajat, fokozza annak rugalmasságát és egészségessé varázsolja.

* Zsályás szempilla kondícionáló

Összetevők:
1 csésze szűrt víz
1 tk. extra szűz olívaolaj (táplál, és gyógyír törésre)
2 csésze friss zsályalevél, vagy 1 csésze szárított zsálya (ösztönzi a haj vastagodását és növekedését)

A kezelés:
Tegyél fel 1 csésze szűrt vizet forrni.
Adj hozzá 1 csésze szárított zsályát (vagy 2 csésze friss zsályalevelet).
Fedd le és párold 10 percig.
Vedd le a tűzről, hűtsd le a vizet egy üvegpohárban.
Adj hozzá 1 teáskanál extra szűz olívaolajat.
Márts egy tiszta szempillaspirál ecsetet a keverékbe, és kend fel a szempilláidra és szemöldöködre.
A maradékot tartsd szobahőmérsékleten, így minden nap tudod használni. Szavatossága két héten keresztül kiváló.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.