Teleette magát műanyaggal, majd éhen halt ezt a teknős

A kis teknőst Boca Ratonban, Florida államban találták meg, nem sokkal később azonban elpusztult. A kis állat gyomrában több mint 100 műanyagdarabka volt.

A Gumbo Limbo Nature Center által megosztott fotón egy álcserepesteknős látható, mellette a gyomrából kiszedett megannyi műanyagdarabkával, amelyek az életét követelték – olvasható a CNN cikkében. A teknőst Emily Mirowski, teknős-rehabilitációs asszisztens vizsgálta meg, mielőtt elpusztult. „Nagyon gyenge és kimerült volt. Csak azt láttam, hogy nincs jól” – mesélte Mirowski. Miután elpusztult, felboncolta a teknőst, a gyomárban pedig különböző fajta műanyagokat talált léggömb darabkáktól kezdve a palackcímkékig. A szakértő szerint nem ez az első ilyen alkalom, a jelenség már évek óta fennáll, de reméli, hogy ez a kép végre jobban felhívja a figyelmet a témára. A rengeteg műanyag lenyelése miatt a teknősök alultápláltságban szenvednek. Miután a teknősök kikelnek és a vízbe jutnak, a golffű algaréteghez úsznak, ahol az első néhány évüket eltöltik. Sajnos azonban a tengerben úszó műanyagok nagy része pont ebben a rétegben gyűlik össze, a műanyagok pedig pont úgy néznek ki a teknősök számára, mint a táplálék. „A műanyagtól a gyomrukban olyan érzése lesz a kis teknősöknek, mintha jóllaktak volna, ezért nem veszik magukhoz a kellő mennyiségű táplálékot a túléléshez” – mesélte Mirowski.

 

 

hirado.hu

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.