Segített visszaereszteni a tengerbe egy rehabilitált ál-cserepesteknőst a floridai szigetvilágon pihenését töltő Jimmy Carter.

Teknőst mentett a pihenését töltő Jimmy Carter

Segített visszaereszteni a tengerbe egy rehabilitált ál-cserepesteknőst a floridai szigetvilágon pihenését töltő Jimmy Carter.

A Nobel-békedíjas egykori amerikai elnök feleségével, Rosalynn-nel és más családtagjaival vakációzik a Floridai-félsziget déli csücskétől kiinduló, s onnan egy ívben továbbhúzódó Florida Keys szigetvilágban.
A Danger nevű 46 kilogrammos teknőst a volt elnök segítségével engedték vissza az Atlanti-óceánba, miután három hónapot töltött egy állatkórházban. Carter be is járta a tengeri teknősök kezelésére és rehabilitációjára szakosodott intézményt.
Az ál-cserepesteknős (Caretta caretta) a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listája szerint végveszélyben lévő faj.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.