Tegyen valami kézzelfoghatót a környezetért, vegye a fáradságot és komposztálja a saját holttestét

Ez az alapgondolata annak a speciális ruhának, melyet a New York-i Coeio fejlesztett ki. Élve belebújni a reklámot leszámítva annyit ér, mint halottnak a szenteltvíz, a holttestet viszont speciális ökobélése miatt környezetbarát módon bontja le.

Olyan speciális gombák borítják belülről, melyek a tervezők szerint lebontják a szervezetben található méreganyagokat. Az Infinity Burial Suit (Örökkévaló Temetési Ruházat) egyik szellemi anyja, Jae Rhim Lee többek közt a saját levágott körmén és bőrdarabkáin kísérletezett a gombákkal. A ruha 999 dollárba, azaz majdnem 280 ezer forintba fog kerülni, nyártól lehet megvásárolni, de a kisállatlebontó pokróc-verzió már korábban kapható lesz. Máris 2700-an bejelentkeztek érte, ahogy egyikük fogalmazott,

Azt szeretném, hogy eltemessenek, ne elhamvasszanak, és az energia, ami a testemben lakozik, visszatérjen az anyaföldbe: hadd lakmározzanak az állatok és a növények, ahogy az én földi porhüvelyem is rendszeresen fogyasztott állatokat és növényeket.

-

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.