Ha boldog akarsz lenni, gondolkodj pozitívan és kapcsold ki a mobiltelefonod! - egyebek közt ezt tanácsolja az Action for Happiness (Tégy a Boldogságért!), világmozgalom, melynek tagja a dalai láma is.

Tégy a Boldogságért!

Ha boldog akarsz lenni, gondolkodj pozitívan és kapcsold ki a mobiltelefonod! – egyebek közt ezt tanácsolja az Action for Happiness (Tégy a Boldogságért!), világmozgalom, melynek tagja a dalai láma is.

Bár tavaly indult útjára a kezdeményezés, e hét kedden “startolt” hivatalosan is Londonban. A mozgalom elutasítja az individualizmust, az anyagi javak hajszolását és alternatívákat ajánl – egyebek közt gyakorlati tanácsokat ad – a boldogabb élethez. Társalapítója Richard Layard brit közgazdász professzor, akinek szakterülete a boldogságkutatás.  A mozgalmat immár 68 ország csaknem ötezer embere támogatja. A gazdasági-technikai fejlődés ellenére a brit és amerikai felmérések szerint nem elégedettebbek az emberek életükkel, mint 60 évvel ezelőtt – áll a mozgalom nyilatkozatában. “Az egyén boldogságának legfontosabb külső meghatározója kapcsolatainak minősége otthon, munkahelyén, közösségében. A legfőbb belső tényező pedig szellemi egészsége” – így a nyilatkozat.  A jó közérzet végett egyebek közt mások segítését, testmozgást és utcabál rendezését javasolják a mozgalom aktivistái.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.