Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hidrogén, üzemanyagcella / Technológiai fejlesztési együttműködést kötött a Toyota és a BMW
Tudj meg többet: Hidrogén, üzemanyagcella

Technológiai fejlesztési együttműködést kötött a Toyota és a BMW

A Toyota és a BMW a technológiai együttműködés szorosabbra vonásáról írt alá szerződést csütörtökön Tokióban – jelentette az Automotive News Europe szakmai hírportál.

Együttműködési terveit először 2011 decemberében jelentette be a két autógyár, a szándéknyilatkozatot pedig tavaly júniusban írták alá. A két autógyár a szerződés értelmében megsokszorozza erőfeszítéseit egy közös sportkocsi platform, könnyű szerkezeti elemek gyártásához alkalmas új agyagok, valamint következő generációs “lítium-air” akkumulátorok közös fejlesztésére, illetve 2020-ig közösen kifejlesztenek egy hidrogén tüzelésű üzemanyagcellás gépjármű meghajtó rendszert. A most megkötött szerződés egyúttal kiterjeszti a dízelmotorok szállításában már korábban létrejött együttműködés kereteit is. A BMW 2014-ben kezdi szállítani a Toyota európai modelljeihez 1,6 és 2,0 liter lökettérfogatú motorjait. A megállapodásnak köszönhetően a Toyota dízelautó választékát tudja majd szélesíteni Európában, a BMW számára pedig elérhetővé válik a Toyota hibrid technológiája. A BMW az idén jelenik meg első hibrid autójával, az i3 modellel, amit 2014-ben az i8 “plug-in” luxusmodell követ majd.

Ajánlott tartalom

Nemzeti buszstratégia: 2022-től már csak elektromos buszokat lehet beszerezni

A Debrecenben épülő buszgyártó csarnok illeszkedik a nemzeti buszstratégiába, amely távolabbról nézve része annak a gazdaságstratégiának, amelyet Magyarország 2010 óta folytat - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Nincs hozzászólás

  1. Tehát ugyanúgy nem fejlesztenek semmit