Tavaszig sem kell várni az energiacellára

Magyarország hatodik leggazdagabb embere, Széles Gábor még tavasszal jelentette be, hogy találmánya segítségével “Magyarország olyan növekedési pályára áll, amin már vagy ötszáz éve nincs és Orbán Viktor kétharmaddal nyer megint”. A nagy találmányt, az energiacellát őszre ígérte, de eddig egyelőre nagy volt a csend körülötte. A Hír24-nek adott interjúból azonban fontos részletek derültek ki.

Például, hogy azért csúszik az energiacella, mert a nemzetközi kooperációban készülő berendezés fejlesztése a vártál lassabban megy. Széles Gábor korábban azt írta: “kiszállt a kalitkából a madár, három órán keresztül hibátlanul repült. Legközelebb három hétig kell folyamatosan repülnie, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát”, az interjúban viszont már arról beszélt, hogy a madár már egy hétig tud repülni, így tavaszig sem kell várni, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát, írja az index.hu.

Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció.

Az energiacella ugyanakkor nem a gravitáción alapszik, Széles szerint a Naprendszeren belüli energiához kötődik, és idővel otthonunkba is vehetünk belőle. Széles arról is beszélt, hogy istenben és az ufókban is hisz: Miért ne derülhetne ki az is, hogy az értelmes lényeknek nemcsak az általunk eddig ismert földi mutációi léteznek? És az miért lenne elképzelhetetlen, hogy a földi vallások is csupán egy magasabb rendű vallás szerény mutációi? Előbb-utóbb éretté válunk az információra, de még úgy száz-százötven évet várnunk kell ahhoz, hogy az idegen lények megjelenését ne drámaként élje meg az emberiség.

Széles elmondta, hogy nem akar politikus lenni, de vállalta volna a gazdasági miniszteri posztot az Orbán-kormányban, mert szerinte az nem politikusi munka, hanem gazdaságfejlesztési feladat.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.