Tarlós: a dugódíj elkerülhetetlen

Tarlós István főpolgármester szerint a 4-es metró árából a BKV teljes járműállományát lecserélhették volna, és Siemens-szel pedig minősíthetetlenül rossz szerződést kötött a város.

A Magyar Hírlapnak adott interjúban arról is beszélt, hogy a dugódíj elkerülhetetlen, de szerinte még 2016-ig halogatható. Alapvetően elhibázott beruházásnak tartom a 4-es metró építését – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában Tarlós István, Budapest főpolgármestere. Szerinte az erre szánt pénzből elképesztő mértékű épületfelújításokat lehetett volna elvégezni, de megvalósítható lett volna a BKV csaknem teljes járműállományának a cseréje is. Arra a kérdésre, hogy szerint kimondható-e az, hogy egyenesbe került a 4-es metró ügye, azt válaszolta: nem teljesen, mivel jogilag és pénzügyileg még számos rendezetlen kérdés maradt. A Siemensszel kötött minősíthetetlenül rossz szerződés kapcsán még nagyon komoly viták és egyeztetések várhatók – tette hozzá. Beszélt arról is, hogy a dugódíjat nem tudják elkerülni, a Demszky-féle városvezetés az uniós támogatás feltételeként vállalta a bevezetését. Az uniótól kért halasztással kapcsolatban azt mondta: nem született még döntés, de kifejtette: nem hinné, hogy akadályokba ütközne a 2016-ig történő halasztás. Hozzáfűzte a hátralévő időben meg tudnák építeni a szükséges mennyiségű P+R parkolót, illetve van esély rá, hogy 2016-ra befejezzék a 4-es metró első szakaszát is.

Ajánlott tartalom

Gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton

Megszülettek az első támogatói döntések a kormány februárban megnyitott programjában. Az eddigi nyertes pályázatok alapján 191 vállalkozás kap több mint 849 millió forint támogatást 218 új elektromos gépkocsi megvásárlásához - tájékoztatta az MTI-t szerdán az Energiaügyi Minisztérium (EM).