Tanuljon online passzívházat építeni!

A darmstadti Passzívház Intézet e-learning programot indít energiahatékony építés, passzívház-technológia témakörben; az oktató videók nemcsak számítógépen, hanem okoskészülékeken is nyomon követhetők.

Jó alapozó azoknak, akik energiahatékony építés terén szeretnék ismereteket szerezni, vagy meglévő tudásukat mélyítenék el; az angol nyelvű e-learning program laikusok számára is követhető. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik érdeklőnek a Minősített Passzívház Tervező képzés iránt, passzívháztervezői vagy tanácsadói képesítést kívánnak szerezni: az e-learning program segíti a vizsgára való felkészülést. A bevezető három videót bárki megtekintheti!

A passzívház-koncepció egyszerű, az alábbi ábra jól szemlélteti a főbb tervezési szempontokat.

A darmstadti Passzívház Intézet hamarosan induló új, angol nyelvű e-learning programja 10 témakört ölel fel az energiahatékony építés, passzívháztervezés területéről. A 10 témakör alegységekre tagolt; a programot videóbemutatók, témazáró kvízkérdések egészítik ki.

Az e-learning program ingyenesen elérhető tartalmai

1.1 Mi az a passzívház?

1.2 Passzívház és közel nulla energiaigényű épület

5.1 Mi az a hőhíd?

Az e-learning program elérhetősége: moodle.passiv.de

forrás: greenpress.hu

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.