Tankoljon ingyen Budapest első villanykútján!

Felavatták Magyarország első elektromos töltőoszlopát.

Az Elmű Váci úti székháza előtt felállított készüléket egy éven át ingyen használhatják az elektromos autók tulajdonosai. Az áramszolgáltató az Elektromos Mobilitás Program keretén belül ezzel a bátor lépéssel járul hozzá a jelenleg még drága technológia széles körű elterjedéséhez.
Az elektromos autók elterjedésének legfontosabb feltétele a megfelelő infrastruktúra kiépítése. Az első lépést áramszolgáltatóként az Elmű-ÉMÁSZ csoport tette meg egy nyilvános töltőoszlop felállításával, és két, hazánkban is elérhető, teljesen elektromos autó vásárlásával. A cég Váci úti épülete előtt, a tavasszal indult projekt keretein belül erre a célra kialakított, zölddel felfestett parkolóhelyen egy éven át bárki ingyen újratöltheti az autóját.
A társaság kalandvágyból döntött úgy, hogy hazánkat is csatlakoztatja az európai E-mobility: Elektromos Mobilitás Programhoz, és hozzájárul a környezetbarát technológia elterjesztéséhez, melyet elsősorban a villanyautók túlzott ára és a töltőállomások hiánya gátol. Azt még az Elmű szakemberei sem tudják pontosan, milyen hatása lesz a programnak. Terveik szerint az évtized második felére a cég számára jelentős szolgáltatási területté fejlődik az elektromos autózás.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.