Kezdőlap / Technológiák / Elektromos kétkerekű / Elektromos kerékpár / Támogatják az elektromos bicikli vásárlását

Támogatják az elektromos bicikli vásárlását

Az elektromos járművek piacának élénkítésére minden elektromos motor és kerékpár vásárlása után járó 400 eurós prémium bevezetését tervezi a francia kormány.

Christian Estrosi ipari miniszter csütörtökön egy nizzai konferencián arra emlékeztetett, hogy 2008. január 1. óta minden elektromos gépkocsi vásárlója 5 ezer eurós bónuszban részesül Franciaországban, s ezt a jutalmazási rendszert szeretné az elektromos kétkerekű járművekre is kiterjeszteni. A miniszter közölte, 400 euró körüli prémiumot javasol mindenkinek, aki elektromos kétkerekűt vesz.
A minisztérium jelezte, hogy már megkezdődött az intézkedés kidolgozása, de a prémium pontos összegét és a bevezetés dátumát a kerékpárok és a kismotorok esetében még pontosítani kell.
Néhány település, köztük a főváros is már bevezetett kedvezményeket az elektromos kétkerekű járművek vásárlására. Egy elektromos bicikli jelenleg 900 és 2000 euró közötti áron vásárolható meg Franciaországban, míg a kismotorok ára modelltől függően 1800 és 4000 euró között mozog.
A 400 euró körüli prémiumtól a miniszter a jelenleg pangó piac élénkülését reméli. – Az intézkedéssel a francia gyártókat (Peugeot és Matra) is segíteni szeretnénk, hogy az ágazatban versenyképes kínálat alakuljon ki – hangoztatta a miniszter.

Ajánlott tartalom

Betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer jöhet?

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.