Kezdőlap / Technológiák / Elektromos kétkerekű / Elektromos kerékpár / Támogatják az elektromos bicikli vásárlását

Támogatják az elektromos bicikli vásárlását

Az elektromos járművek piacának élénkítésére minden elektromos motor és kerékpár vásárlása után járó 400 eurós prémium bevezetését tervezi a francia kormány.

Christian Estrosi ipari miniszter csütörtökön egy nizzai konferencián arra emlékeztetett, hogy 2008. január 1. óta minden elektromos gépkocsi vásárlója 5 ezer eurós bónuszban részesül Franciaországban, s ezt a jutalmazási rendszert szeretné az elektromos kétkerekű járművekre is kiterjeszteni. A miniszter közölte, 400 euró körüli prémiumot javasol mindenkinek, aki elektromos kétkerekűt vesz.
A minisztérium jelezte, hogy már megkezdődött az intézkedés kidolgozása, de a prémium pontos összegét és a bevezetés dátumát a kerékpárok és a kismotorok esetében még pontosítani kell.
Néhány település, köztük a főváros is már bevezetett kedvezményeket az elektromos kétkerekű járművek vásárlására. Egy elektromos bicikli jelenleg 900 és 2000 euró közötti áron vásárolható meg Franciaországban, míg a kismotorok ára modelltől függően 1800 és 4000 euró között mozog.
A 400 euró körüli prémiumtól a miniszter a jelenleg pangó piac élénkülését reméli. – Az intézkedéssel a francia gyártókat (Peugeot és Matra) is segíteni szeretnénk, hogy az ágazatban versenyképes kínálat alakuljon ki – hangoztatta a miniszter.

Ajánlott tartalom

Koronavírus – Csökkent a légszennyezés az Egyesült Királyságban

Az új koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után egyértelműen csökkent a légszennyezés az Egyesült Királyságban a friss adatok szerint.