Kezdőlap / Rovatok / Pályázatok, felhívások / Takarékos öntözési technológiákra is jár támogatás
A víz- és energiatakarékos öntözési technológiákra is lehet igényelni vissza nem térítendő támogatást ősztől - egyebek mellett ezt is tartalmazza a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Takarékos öntözési technológiákra is jár támogatás

A víz- és energiatakarékos öntözési technológiákra is lehet igényelni vissza nem térítendő támogatást ősztől – egyebek mellett ezt is tartalmazza a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A rétegvízből történő öntözés esetén csak a víz- és energiatakarékos mikroöntözési technológia támogatható a rendelet szerint. A jogszabály meghatározza a nyújtható támogatások maximális összegét, amely lineár- és körforgó öntözésnél 30 hektárig legfeljebb 72 ezer eurónak, míg afelett hektáronként legfeljebb 2.400 eurónak megfelelő forint összeg lehet. Csévélődobos öntözésnél pedig 36 ezer, illetve 1.200 euró a támogatás felső határa.
A mikroöntözéses technológiánál szántóföldi öntözésnél 1.600 euró, ültevény öntözésnél 2.400 euró, míg üvegház és fóliasátor önözésénél 1.200 euró a hektáronkénti támogatás maximuma.
A támogatási kérelmeket november 1. és 30. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az MVH a honlapján teszi közzé a szükséges formanyomtatványokat.

Ajánlott tartalom

Energetikai innovációs mintaprojekteket támogató pályázatok indulnak

Energetikai innovációs mintaprojekteket támogató pályázati kiírások jelentek meg szerdán, négy témakörben, 12 milliárd forintos keretösszeggel - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.