Tájdíj pályázat a példamutató tájvédelmi fejlesztésekért

A Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium által alapított Európai Táj Egyezmény Nemzeti Koordinációs Bizottság pályázatot írt ki a Táj Díjra. Az elismeréssel a hazánkban 2008-ban hatályba lépett Európai Táj Egyezménnyel összhangban jutalmazzák a nyertes szervezeteket.

A pályázaton olyan helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint társadalmi szervezetek indulhatnak, amelyek az érintett táj tervezése, kezelése és védelme érdekében hatékony politikát vagy intézkedést valósítottak meg. A bizottság az Európa más államai vagy területi önkormányzatai számára is példaértékű beavatkozásokat díjazza.
A hazai koordinációs bizottság felhívásának célja, hogy az Európa Tanács 2011. évi európai szintű tájdíjára kiválogassa a nemzetközi megmérettetésre legérdemesebb és legesélyesebb magyar pályaművet. A nemzetközi díjra jelölt szervezet kiválasztásán túl a Tájdíj szerepe kiemelkedő a példamutatásban. A nevezések révén számos olyan megvalósult tájvédelmi-fejlesztési program kerülhet nyilvánosságra, amely példaként szolgálhat mindazok számára, akik tevékenységükkel a magyar tájak állapotát kedvezően befolyásolják. Ennek jelentősége a 2008-ban meghirdetett első nemzeti tájdíj pályázaton bebizonyosodott.
A nyertes pályázatok között várhatóan több olyan is lesz, amelyben a tájvédelmi-fejlesztési program egy település vagy nagyobb térség turisztikai adottságainak megőrzését, javítását szolgálja.
A pályázati kiírás és űrlap letölthető a tájegyezmény magyar nyelvű weboldaláról (www.termeszetvedelem.hu/tajegyezmeny).
A beadási határidő: 2010. október 15.

Ajánlott tartalom

Vonzó célt jelenthetnek a falusi csokos településeken levő házak jövőre

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.