Szolgálatba állt a világ első Tesla rendőrautója

A Los Angeles-i rendőrök két Model S-t kaptak, hogy 21. századi módon üldözhessék a bűnt.

Nem kis meglepetést okozta a Los Angeles-i rendőrök, amikor szerdán bejelentették: mostantól két Tesla Model S is a flottához tartozik. A CNBC információi szerint a kocsi a P85D-s modell, vagyis a nagyobbik akkumulátorcsomaggal szerelt változat. Vartan Yegiyan, a szervezet szállítmányozásért felelős tisztje szerint az együttműködés mindkét fél számára hasznos lehet. A rendőrség kitapasztalhatja, milyen hatékonysággal használható egy ilyen jármű a hétköznapi munkában, a Tesla pedig rengeteg adathoz jut arról, hogy hogyan teljesít a gép ilyen körülmények között. A kocsit a tervek szerint nemcsak járőrözésre, hanem üldözésre is használják majd, ami érthető, hiszen a gyorsulási képességét elnézve nem nagyon lesz autó, ami meg tudna lógni előle.

Bár Elon Muskék nem akartak nyilatkozni, az egyenruhások szerint nem zárható ki, hogy később hosszú távú megoldásként is Teslát használjon a rendőrség. Yegiyan szerint egyelőre nem lenne túl praktikus a Model S-ek beszerzése, tekintve, hogy rendkívül magas áruk van, ugyanakkor a következő 3-5 évben kaphat egy olyan mértékű lökést az iparág, hogy az jelentősen csökkenti majd a járművek árát. A Model S ára jelenleg 100 ezer dollár, vagyis nagyjából 29 millió forint. Ehhez képest a Ford elfogóautója még akkor is “csak” 50 ezer dollárba kerül, ha minden létező rendőrségi technológiával felszerelik.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.