Szmogriadó Várpalotán

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el az önkormányzat Várpalotán; a Bakony Volán helyi járatain szerda déltől december 26-ig jegy nélkül utazhatnak azok az autósok, akiknek a forgalmi engedélyében várpalotai lakcím szerepel – tájékoztatta az MTI-t Talabér Márta polgármester.

A levegő szálló por koncentrációja már több mint két egymást követő napon meghaladta a riasztási küszöbértéket a Veszprém megyei városban.
Talabér Márta elmondta, hogy egyeztettek a Bakony Volán, a katasztrófavédelem és a rendőrség megyei szerveivel a forgalomkorlátozás elrendeléséről. E szerint december 26-ig korlátozzák a belváros forgalmát naponta reggel 6 és 9, illetve délután 4 és 8 óra között.
Várpalotán a légszennyezettség 160 mikrogramm légköbméterenként, amely az egészségügyi határérték több mint háromszorosa.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.