Szivárvány megrendelésre

Michael Jones McKean, a Bemis Center alapítója és a Virginia Nemzetközösségi Egyetem professzora egy természetes anyagokkal dolgozó „szivárványgyártó” gépezettel állt elő.

McKean évekig parkolókban tökéletesítgette találmányát, mellyel várhatóan napi kétszer 15 percig lesz képes produkálni a természeti jelenséget tetőkről összegyűjtött esővíz, és napenergia felhasználásával.  Az egyedi projekt része egy nagynyomású pumpa és egy spriccelő fej, mellyel a víz a levegőbe kerül. A pumpák áramellátását pedig a napelemek adják, így megteremtve a szivárvány keletkezéséhez szükséges feltételeket. McKean a rendszert a nebraskai Bemis Centernél kívánja elhelyezni, hogy az arra látogatók már messziről észrevegyék az épületet.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.