Sziget – Idén is 50 millió forint lesz a közterület-használati díj

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn támogatta Tarlós István főpolgármester előterjesztését a Sziget Kft.-vel kötendő szerződéstervezetről: ez alapján a fesztivál rendezője idén is 50 millió forint plusz áfa közterület-használati díjat fizethet Budapestnek.

A Sziget fesztivál rendezője elfogadta, hogy az Óbudai-sziget közpark területét a tavalyival megegyező mértékű közterület-használati díj ellenében vegyék igénybe, jóllehet a tavalyihoz képest kisebb területre igényelt használatot – szerepel a Fővárosi Közgyűlés által hétfőn elfogadott határozatában, amelyet 29 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadtak el a képviselők. A dokumentum felidézi, hogy 2011 előtt a fesztivál ingyenesen használta a közterületet, azonban ezt a gyakorlatot a jelenlegi városvezetés tavaly megszüntette. A Fővárosi Önkormányzat idén is 50 millió forint plusz áfa bevételhez jut a ezen a jogcímen. A Sziget Kft. ezen felül további legalább 100 millió forinttal kompenzálja a Fővárosi Önkormányzatot és a tulajdonában álló cégeket azért, mert a fesztivál ideje alatt a főváros jelentős többletterheket vállal például a tömegközlekedés és más “közösségi igények” területén. A határozat alapján a főváros és a Sziget Kft. március 31-ig aláírja a szerződést. A 20. Sziget fesztivált idén augusztus 6. és 13. között rendezik meg.

Ajánlott tartalom

Az illegális hulladéklerakók felderítésébe becsatlakoznak a polgárőrök is

A polgárőrök is bekapcsolódnak az illegális hulladéklerakók felderítésébe, a kormány az egész éves országos akcióhoz támogatást nyújt - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Mórahalmon.