Szerelmes madarak: rajzpályázat gyerekeknek

Gyerekrajzpályázatot hirdet Szerelmes madarak címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Valentin-naphoz kapcsolódva.

A civil szervezet óvodás, alsó és felső tagozatos kategóriában várja a kézzel készült pályamunkákat április 13-ig. A rajzoknak azt kell megmutatniuk, hogy mennyire “szeretik egymást a madarak”, hogyan építenek fészket vagy énekelnek egymásnak – közölte az egyesület hétfőn az MTI-vel. A rajzokat ceruzával, tollal, zsírkrétával, vízfestékkel és filctollal is el lehet készíteni A4-es méretben. Minden pályázótól egy munkát várnak, a műveket A4-es borítékban kérik elküldeni a MME címére – 1121 Budapest, Költő u. 21. -, a borítékon szerepeljen a “Szerelmes madarak” mottó. A rajz hátoldalára a pályázók írják fel nevüket, életkorukat, a szülő nevét, telefonszámát, lakcímüket és e-mail címüket. Az óvodák és iskolák a gyerekek által készített rajzokat együttesen is elküldhetik, de a rajzokon ebben az esetben is szerepeljen az alkotó neve, kora és a szülő elérhetősége. Az MME minden kategóriában a három legszebb, legötletesebb pályamunkát díjazza. Az eredményeket április 26-án hirdetik ki.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.