Több mint kétmilliárd forintból épülhet meg a Győrszemere és Tényő szennyvízcsatornázása, valamint az összegyűjtött szennyvizek átvezetése a téti szennyvíztisztító telepre - közölte a MEDIUS Iroda az MTI-vel kedden.

Szennyvízcsatorna épül Győrszemerén és Tényőn kétmilliárd forintból

Több mint kétmilliárd forintból épülhet meg a Győrszemere és Tényő szennyvízcsatornázása, valamint az összegyűjtött szennyvizek átvezetése a téti szennyvíztisztító telepre – közölte a MEDIUS Iroda az MTI-vel kedden.

A közleményben a cég kiemelte: a projekt keretében felújítják és kibővítik a téti szennyvíztisztító telepet is, Tét és Gyömöre önkormányzataival együtt. Rámutatott: már megkezdődtek a projekt előkészítő folyamatai, amelyekre közel 80 millió forint támogatást kapott a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretéből. Az előkészítő munkálatok során esedékes lőszermentesítés, régészeti felmérés, feltárás, munkálatai már lezárultak és ezzel egy időben megindult a műszaki tervezés is.
A közleményben az iroda rámutatott: a lakosság a beruházáshoz szükséges önrész megteremtése érdekében Víziközmű Társulatot hozott létre, amelynek megalakulásához minimum az ingatlantulajdonosok 67 százalékának csatlakozása volt a feltétel, azonban jelenleg már a tulajdonosok több mint 90 százaléka biztosította támogatását a megvalósuló projekt iránt.

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.