Szennyvízcsatorna-beruházás indul Füzesgyarmaton

Uniós és hazai forrásból összesen 1,87 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Békés megyei Füzesgyarmat önkormányzata, így teljesen kiépítik a városban a szennyvízcsatorna-hálózatot – közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.

Bere Károly (Fidesz) elmondta: az önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében nyerte el a támogatást, amelyhez vízi közmű társulás létrehozásával biztosítják a fennmaradó önrészt.
A beruházás, amely várhatóan a következő év tavaszának végén indul, összesen 2,83 milliárd forintba kerül. A támogatás és a tényleges költség közötti önrész előteremtését hitelből oldják meg, amelyhez az önkormányzat készfizető kezességet vállal.
A polgármester közlése szerint a több mint 6.000 lelket számláló városban lakosság mindössze nyolcada, hatoda kötött rá a már meglévő hálózata, ám az elnyert támogatás segítségével gyakorlatilag 100 százalékos lesz a rákötési arány.
A tervek szerint majdnem negyven kilométer gravitációs és több mit három kilométer nyomóvezeték, valamint 10 átemelő berendezés épül. A projekt részeként a duplájára, 1200 köbméterre növelik a szennyvíztisztító-telep napi kapacitását is.

Ajánlott tartalom

Ingyenes divatbemutatót tartanak a fenntarthatóság jegyében

A fenntartható öltözködés jegyében Rezes Judit színésznő, Tihanyi Ildi jelmeztervező és a Delta Produkció divatbemutatóra és egész napos rendezvénysorozatra várja az érdeklődőket május 4-én a Merlin Színházban.