Kondoros község 1,08 milliárd forint európai uniós támogatást nyert a települési csatornahálózat száz százalékos kiépítésére és egy modern, nagyobb kapacitású szennyvíztisztító építésére, a kivitelezési munkálatok augusztusban indulnak - tájékoztatta Dankó Béla, a község fideszes polgármestere az MTI-t.

Szennyvízberuházás 1,08 milliárd forint uniós támogatással Kondoroson

Kondoros község 1,08 milliárd forint európai uniós támogatást nyert a települési csatornahálózat száz százalékos kiépítésére és egy modern, nagyobb kapacitású szennyvíztisztító építésére, a kivitelezési munkálatok augusztusban indulnak – tájékoztatta Dankó Béla, a község fideszes polgármestere az MTI-t.

Dankó Béla elmondta: a közbeszerzési eljárás folyamatban van, a kivitelező kiválasztása nyár közepéig megtörténik, az építkezési munkálatok legkésőbb augusztus 31-én indulnak. A szennyvíz-elvezető és szennyvíz-tisztító rendszer nettó költsége meghaladja az egy milliárd forintot, a beruházás költségét Kondoros a központi költségvetés társfinanszírozása mellett a Kohéziós Alapból elnyert brüsszeli támogatásból fedezi. A beruházás teljes költsége önerővel együtt 1,59 milliárd forint, a kivitelezési munkák egy év alatt, várhatóan 2013 augusztusában fejeződnek be – közölte a polgármester.

Arról is szólt, hogy a település közigazgatási területén a csatornázottság jelenleg 46,7 százalékos, a beruházást követően száz százalékos lesz, az új, nagyobb kapacitású szennyvíz-tisztító alkalmas lesz a többlet szennyvíz befogadására, korszerű tisztítására. A lakosság, a vállalkozók és a közintézmények a ma még nem csatornázott területeken is mentesülnek a növekvő környezetvédelmi bírság alól, amit a nem csatornázott területeken a szennyvíz ártalmatlanítási díjban kellett megfizetniük – mutatott rá Dankó Béla.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.