Szeméthegyek maradtak az újévet köszöntő tűzijátékok után Kínában

Több ezer tonna tűzijáték- és petárdamaradványt, szemetet gyűjtöttek össze Pekingben és Sanghajban a kínai holdújév első napjának hajnalán.

A két nagy városban több tízezer köztisztasági munkás végezte el az ilyenkor szokásos feladatot, az óévet búcsúztató, új évet köszöntő, “áttűzijátékozott” éjszaka nyomainak eltüntetéséhez. A médiajelentések szerint Pekingben több mint 170 tonna utcán hagyott, többnyire kiégett papír- és kartonhulladékot söpörtek össze, míg Sanghajban ennek a többszörösét, mintegy 970 tonnát. Kína kereskedelmi központjában mindazonáltal ez csak töredéke volt az első napon begyűjtött összes, mintegy 8500 tonna vegyes hulladéknak. Kínában – lényegében egy hetes munkaszünettel – hétfőtől százmilliók ünneplik a sárkány évének beköszöntét, a családi összetartozás jelképének számító tavaszünnepet, aminek elmaradhatatlan eseménye a gonosz szellemeket elűzni hivatott hangos és színes, fülsiketítő és szemet gyönyörködtető petárdázás, tűzijátékozás.

Ajánlott tartalom

Közel 60 ezren válaszoltak a zöld konzultációra

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.