Szemétből csinált cipőt az Adidas

Kizárólag az óceán felszínén úszó szemetet és az illegálisan kihelyezett mélytengeri halászhálók újrahasznosításából készítette el egy sportcipő prototípusát az Adidas. Egyáltalán nem is néz ki rosszul:

Az IFL szerint a cipőhöz az anyagokat a The Sheperd Conservation Society nevű szervezet gyűjtötte össze, miközben 110 napon keresztül monitorozta az illegális halászok tevékenységét Nyugat-Afrikai partjainál. Az expedíció közben használt zöld halászhálót szintén beépítették a cipőbe.

Az Adidas a közelmúltban kezdett együttműködésbe egy óceánokat védő civil szervezettel. “Rettentő büszkék vagyunk az Adidasra, hogy csatlakoztak a küldetésünkhöz és a kreativitásukkal megmutatják, hogy az óceánon úszó műanyag szemétből lehetséges valami menőt létrehozni” – mondta a civil szervezet egyik vezetője.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.