Szélerőművekben van a fantázia 2013-ban

A szélerőművek lehetnek a magyar akvizíciós tevékenység legkapósabb elemei a megújuló szektorban 2013-ban, a barnamezős fejlesztések közül pedig elsősorban a már engedélyekkel rendelkező, esetleg a megvalósítás során elakadt biomassza és biogáz alapú projekteket kereshetik a befektetők – vallják a megújuló energiaforrásokba 2012-ben jelentős összeget befektető ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. szakértői.

A külföldi terjeszkedésre a szomszédos államokban virágzó piac kiváló lehetőségeket teremt, de tisztában kell lenni a veszélyekkel és a finanszírozást is alaposan meg kell tervezni, írja a napi.hu. Jelenleg akvizíciókkal van mód a bővülésre az iparágban, erőteljesebb fellendülést azonban mind Magyarországon, mind a külföldi lehetőségek kihasználását illetően az általános iparági fellendülés, és a beruházások megindulása hozhat. Rövid és középtávon még akadnak megvásárlásra érdemes projektek, de hosszú távon az új beruházások indulása generálhat mozgást a magyar megújuló energetikai szektorban. Külföld felé is érdemes tekintgetni, de ott még nagyobb alapossággal kell felmérni az egyes projekteket és a szabályozói, befektetői környezetet” – mondja Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató tapasztalatai szerint viszont a megújuló energetikai beruházásoknál már nem működik az a befektetői szemlélet, hogy amennyiben Magyarországon rossz a helyzet, külföldre megyünk. Ugyanis szerinte az itthon is stabil beruházói környezet épít bizalmat a külföldi partnerekben, és ad elegendő önbizalmat a hazai cégeknek a külföldi piacra lépéshez.

A szélerőművek esetében viszont a piac ma már eléggé szűkös. A barnamezős – tehát már engedélyekkel rendelkező, esetleg fejlesztési szakaszban elakadt fejlesztések – közül pedig elsősorban a biomassza és biogáz alapú, helyi projektek jelenthetnek jó befektetési lehetőséget a zöld energiatermelés mellett elkötelezett befektetőknek.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.

Nincs hozzászólás

  1. kovacspista45

    Hát igen,mi van ha nem fúj a szél??? Az van hogy a folyók mindég folynak!!! Tehát a folyóinkat kell jobban kihasználni,nem úgy mint eddig!!A keresztgátakat el kell felejteni!! Meg kell tanulni hosszában energia termelésre használni folyóinkat!Midezt úgy,hogy egy kavicsot sem távolítunk el a folyó mederből! Hogy lassúak a hazánkat átszelő folyók? Hát akkor fel kell őket gyorsítani! Ezt” úszó mobil folyószűkítő rendszerekkel “tudnám elképzelni! A kijelölt folyószakaszokon akár az eredeti vízsebesség 4-5-szörösét is elő lehetne állítani,amellyel már a világ legegyszerűbb vízenergia kitermelési eszközével,az alul csapott vízi kerékkel is nagy mennyiségű energia állítható elő!! Részletesebben szabadalmi beaványban mutatom be a témával kapcsolatos elképzeléseimet!! Egy biztos: ajövő energiája csak is a vízenergia lehet!!!!…a nap és szél energia mellett,…vagy elött..?!!