Szélenergiával mosta pénzét a Cosa Nostra!

Olaszország történetének legnagyobb vagyon-lefoglalását hajtották végre a hatóságok, miután felfedezték, hogy az olasz maffia környezetbarát vállalkozásokon át mosta tisztára a pénzeit, amit többek közt drogkereskedelemből szerzett.

Az olasz állam 1,9 milliárd dollár értékű vagyont kobzott el a Cosa Nostrától, írja a piacesprofit.hu.
Alternatív energiákkal foglalkozó vállalkozások szolgáltak a maffia pénzmosó akciójának fedőszerveiként. A hatóságok most közel 40 cégtől vettek el épületeket, földterületet, részvényeket, sportautókat, luxusjachtokat, de természetesen befagyasztottak bankszámlákat is. A céges vagyontárgyak többségét Szicíliában foglalták le, egészen pontosan Calabria déli részén, ahol a Cosa Nostra alszervezete, a Ndrangheta működik.
Az 54 éves Vito Nicastri, akit vállalkozásai miatt a “szelek urának” is neveznek, számos szélerőmű-telepet működtetett vállalatholdingján keresztül, de egyes cégei szolár-panelekhez is gyártottak alkatrészeket.
A rendőri akciónak az adott alapot, hogy Nicastrit összefüggésbe hozták Matteo Messina Denaróval, aki a Reuters szerint az olasz maffia legfőbb hatalmassága. Az akciót 2400 oldalas nyomozási jelentés alapján hajtották végre. Nicastrit letartóztatták.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.