Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Szélenergia

Technológiák » Épületek » Szélgenerátor, szélerőmű

Szélenergia-termelési record Angliában

forrás: energiainfo.hu
Megjelenés: 2016.01.28., 18:22   Utolsó módosítás: 2016.01.28., 18:22

A National Grid közlése szerint újabb az elmúlt évben a szigetországban felhasznált villamos energia 11 százaléka szélenergiából származott, ami újabb rekordot jelent. Két évvel korábban, még csak mindössze 9,5 százaléknyi áramot adtak a szárazföldi és tengeri szélfarmok.

A brit szélenergia termelő telepek ma mtöbb, mint 8 millió háztartás, a brit családok mintegy harminc százalékának villamosenergia-ellátását képesek biztosíatni – elemzők becslése szerint.

Az adatok azt mutatják, hogy az év utolsó negyedében gyorsuló ütemben növekedett, szinte hétről hétre a szélenergia termelés. Október és December között 13 százalék volt a szélenergia részesedése, szemben a korábbi rekorder, az első negyedév 12 százalékával. Ezen, vagyis a negyedik negyeden belül, decemberben különösen magas, 17 százalékos volt a szélturbinák részesedése az ország villamosenergia-termelésében, a második legjobb hónap, November 14 százaléka után.

A számadatok egyébként azt mutatják, hogy a szigetországban a megújuló forások részesedése 2015-ben a teljes áramtermelésen belül elérte a 18,2 százalékot, ami több, mint 5 százalékos növekedést jelent év per év alapon. Elemzők megjegyzik, hogy júniusban voltak időszakok, amikor a nap és szélenergia termelés elérte a 40 százalékos részesdést, megelőzve ekkor a szénbázisú erőművek részvételét a rendszerben.

forrás: energiainfo.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 29. hétfő
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Az újrahasznosított papír minden tonnája 12 fát kímél meg a kivágástól.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés