Szélenergia hasznosítás újabb kreatív ötlettel

Nincs energiatermelés, ha nem fúj a szél. A szélenergia kritikusai előszeretettel hozakodnak elő ezzel az érvvel, amikor bírálják és rámutatnak a turbina-technológia gyenge pontjára.

E problémát egyszer s mindenkorra megoldhatja az Apple közelmúltban benyújtott szabadalma. Az új kretív ötlet lényege: az Apple szélturbinája a hőenergiát használja fel, vagyis nem közvetlenül a lapátok forgási energiáját hasznosítja. Ez az újszerű turbina a forgási energiát hővé alakítja, amelyet ezután egy “alacsony hőkapacitású folyadék” tárol. A hőt a rendszer meghatározott módon átadja a munkafolyadéknak, amely energiát termel. A szél természetes változékonysága jelentette nehézségeket ílymódon ez az új módszer hatékonyan ellensúlyozza és csökkenti a kiesésekhez kapcsolódó költségeket.

-

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.