Kezdőlap / Témakörök / Szélenergia / Szélenergia – a tények
Tudj meg többet: Szélenergia

Szélenergia – a tények

Megjelent az Európai Szélenergia Társaság kiadványának magyar fordítása. A tartalomból: Technológia – Hálózatba történő integrálás – A szélenergia gazdaságtana; Ipar és piacok – Környezet – Forgatókönyvek és célok.

»A Szélenergia – a tények c. dokumentum 2004 februárjában közzétett utolsó kiadása óta a szélenergia szektor lélegzetelállító sebességgel fejlődött, és mára magas prioritású politikai kérdéssé nőtte ki magát. Az energiaválság fenyegetése miatt egyre sürgetőbbé válik, hogy azonnali és konkrét megoldások szülessenek az energiával és az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásokra, amelyekkel a világ jelenleg szembe kell, hogy nézzen. A szélenergia pontosan ezt kínálja.

A tájékozott választások és politikai döntések meghozatalához elengedhetetlen a szélenergia-szektor világos és mély megértése. A jelen kiadvány ennek a tudásanyagnak a terjesztéséhez igyekszik hozzájárulni azáltal, hogy részletes tájékoztatást nyújt a szélenergia szektorról. A Szélenergia – a tények c. dokumentum átfogó áttekintést nyújt napjaink szélenergiával kapcsolatos alapvető kérdéseiről, úgymint: a szélenergia erőforrások megbecslése, technológia, szélfarm tervezés, part menti szélenergia, kutatás és fejlesztés, hálózatba történő integrálás, gazdaságtan, ipar és piacok, környezeti előnyök, forgatókönyvek és célok.«

A teljes dokumentum itt tölthető le: Szélenergia – a tények.

Ajánlott tartalom

Mekkora a világ legnagyobb napelemfarmja?

A legtöbben úgy gondolják, hogy csak az Európai Unióban kap hangsúlyos szerepet az alternatív energiaforrások hasznosítása, de ez nincs így!