Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Szélenergiába fektet az egész ország
Tudj meg többet: Szélenergia

Szélenergiába fektet az egész ország

Tekintélyes összeget költenek el szélerőmű parkok építésére Uruguayban, ahol a fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentése mellett évente 614,5 gigawattóra áramot a „megújulók” segítségével akarnak termelni.

Jelentős összegű kölcsönnel is szerepet vállal az Inter-American Development Bank és a kínai állam is Uruguay energetikai fejlesztésében. A pénzen alapvetően a megújuló energia hasznosításának eszközeit szerzi be az ország, a jelentős áramtermelést ígérő projektekre veszik igénybe a 206 millió dolláros pénzügyi csomagot: legnagyobb részét a szélerőművek beszerzésére és építésére költik. A közzétett adatokból kiderül, hogy évente 614,5 gigawattóra megújuló energiát akarnak generálni. A két projekt, a Colonia Arias szélerőműpark és a Valentin szélerőműpark is részévé válhat Uruguay energiamixének, melytől a gazdaságos ellátás mellett a biztonságos áramtermelést is várják. A fosszilis tüzelőanyagoktól való függés mérséklése egyben azt is jelenti, hogy csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás, a számítások szerint több százezer tonnával.

forrás: globoport.hu

Ajánlott tartalom

Rohamosan esik a napelem modulok ára

A Wood Mackenzie új kutatása azt mutatja, hogy a mono PERC modulok felhasználásával zajló telepítések esetében a rendszer általános költség akár 20%-kal is zuhanhatnak 2025-ig.