Szelektív hulladékgyűjtés a Pannónia Fesztiválon

Mintegy száz hazai és külföldi fellépő, köztük az amerikai Offspring várja az idei Pannónia Fesztivál (PaFe) közönségét június 5. és 8. között Szántódpusztán.

A nyárindító balatoni fesztivál keddi budapesti sajtótájékoztatóján a szervezők kiemelték: a környezettudatosság jegyében visszaváltható poharakkal és szelektív hulladékgyűjtéssel készülnek, egyes vendéglátóhelyek teljes bevételét pedig karitatív célokra ajánlják fel.

A nyolcadik Pannónia Fesztiválon fellép többek között a Biffy Clyro, DJ Fresh, LTJ Bukem, a Dub Pistols és a Freestylers, a magyarok közül mások mellett a Depresszió, a Quimby, a Punnany Massif, a 30Y, a Belga, a Brains, a Hősök, a Kiscsillag, Péterfy Bori, Majka és Curtis, valamint az Akkezdet Phiai.

Hidvégi Judit főszervező szerint a Biffy Clyro és az Offspring fellépése alapjaiban fogja megváltoztatni a fesztivált, hiszen koncertjeikhez olyan technikai igényeknek kell megfelelni a látvány és a hangzás terén, ami minőségileg új élményt jelent majd a közönségnek.

Az Offspring nemzetközi turnéval ünnepli Smash című albumának 20. évfordulóját, ennek keretében érkezik Magyarországra – részletezte Mázló Imre fesztiváligazgató. A kaliforniai punk rock együttes a koncert első felében slágereiből válogat, a másodikban már az 1994-es lemezre koncentrál. Mázló Imre elárulta azt is: az Offspring tagjai dedikálnak egy gitárt, amelyet kisorsolnak a fesztiválozók között.

A szervezők kiemelt célnak tartják a jótékonyságot is. Mint elhangzott, egyes vendéglátóhelyek teljes bevételét, valamint az összegyűlt szelektív hulladék visszaváltási díját az Árpádházi Szent Erzsébet Alapítványnak ajánlják fel, amely az összeget hátrányos helyzetű, illetve beteg gyermekek támogatására fordítja.

A Pannónia Fesztivál a koncertek mellett borfaluval, stand-up comedyvel, bungee jumpinggal, “pajtamozival” és más programokkal is várja a látogatókat.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.