Kezdőlap / Százmilliós vízügyi fejlesztések Észak-Magyarországon

Százmilliós vízügyi fejlesztések Észak-Magyarországon

Több száz millió forintos vízügyi fejlesztések kezdődnek meg Észak-Magyarországon, a három projektet csütörtökön ismertette Miskolcon az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig).

Megvalósul a Bodrog-közi Karcsa térségi vízrendszer rekonstrukciója. A 364 millió forintos projektnek köszönhetően elkészül a Karcsa-csatorna tiszakarádi-főcsatornába torkolása és Karcsa község belterületi határánál levő zsilip közötti, mintegy 8 kilométer hosszú szakasz rekonstrukciója, elkészül a becsatlakozó csatornák torkolati műtárgyainak felújítása, illetve új műtárgyak építése.

Ugyancsak nekilátnak a Szuha-völgy 90 millió forintot meghaladó árvízi rekonstrukciójának, és miután a Szuha patak teljes hosszában NATURA 2000 terület, ezért fokozottan figyelembe veszik a természetvédelmi, vízminőségi, ökológiai előírásokat.
Heves megyében a Laskó-patak Füzesabony-Egerszalók közötti mederszakaszát újítják fel majd’ 102 millió forintból, a pénzből jut a kisvízi mederrendezésre, a nagyvízi rézsű és depónia rendezésre, valamint padka kialakítására is, illetve költenek a vízlefolyást akadályozó növényzet eltávolításra is.

Ajánlott tartalom

Rendszeressé válhat a 40 Celsius-fokos hőmérséklet a század végére Nagy-Britanniában

Rendszeressé válhat az akár 40 Celsius-fokot is elérő nyári hőmérséklet 2100-ra Nagy-Britanniában, ha nagyon magas marad a szén-dioxid-kibocsátás - derült ki a brit meteorológiai szolgálat (Met Office) új tanulmányából.