Százlakásos passzívház Angyalföldön- Hamarosan beköltözhetnek a bérlők

Elkészült hazánk legnagyobb passzívház beruházása: a százlakásos minősített passzívház Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön valósult meg tisztán önkormányzati forrásból. Az építtető-tulajdonos bérházként hasznosítja az épületegyüttest.

A passzívházakkal szemben támasztott kritérium, hogy az épület éves fajlagos fűtési energiaigénye ne haladja meg a 15 kWh/m2év értéket. Ez nagyságrendileg annyi fűtési energiafelhasználást jelent egy 50 négyzetméteres lakásban, mintha egy hajszárítót, vagy porszívót két óráig üzemeltetnénk naponta. Mint arról a Green Press Blog korábban beszámolt: a százlakásos társasház a Zsinór utca 23-25. és Jász utca 89-91. című telkeken épült meg. A tervezett épületet négy telken helyezték el, a nagy lakásszám miatt három épületrésszel. Az épületrészek egy belső, zöld udvart ölelnek körül. Az épülethez a lakásszámnak megfelelően 100 férőhelyes parkoló tartozik. A bérleti díj 880 forint + áfa/négyzetméter, a fűtésköltség várhatóan 15 ezer forint lesz éves szinten.

forrás: greenpress.hu

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.

Nincs hozzászólás

  1. Korszakos történet ez a ház! Magyarországon minősített passzív ház, talán ha 20 létezik. Ez az épület is megfogja kapni a minősítést az eljárás most van folyamatban. Ezzel az épülettel mindjárt 100-al több passzívház lesz Magyarországon. Nagyobb sajtót érdemelne, nagyobb szakmai odafigyelést, mind a tervezésre, mind a kivitelezésre, mind az üzemeltetésre, hisz 2020-tól csak ilyen házak épülhetnek. Sőt pályázati pénzekből épülő házaknak már 2015 január 1-től a közel 0 energia felhasználás kritériumainak kell megfelelniük!